Chovatelská stanice dalmatinů. Since 2000

e-mail: royalhermelin@seznam.cz

 

 

Novinky/News:


13.05.2013

Dne 08.05.2013 proběhl coursingový závod dalmatinů pod názvem

Royal Hermelin Cup 2013

Více informací najdete zde: >>


Dne 07.05.2013 oslavil své 11. narozeniny náš blázen Frankie -

ICh., MultiVeteranCh., MultiCh., MultiJCh. Hollywood´s Dream Raul

a jak jinak, své narozeniny oslavil v plné síle a na coursingu, který ho moc baví!


Dne 05.05.2013 oslavil své kulaté narozeniny jednak můj brácha :O))

a jednak odchovanci z vrhu "E" Royal Hermelin, kteří oslavili již své 7. narozeniny!

Gratulujeme!


06.05.2013

Royal Hermelin Cup 2013

08.05.2013

Kynologické cvičiště ZKO Šenov

Program:

8,00-9,00 hod: Příjem psů

9,30 hod: Zahájení coursingu, coursing

13,00-14,00 hod: Vyhlášení vítězů, ukončení coursingu.

Přihlášeno je 20 dalmatinů. Soutěžit se bude v kategoriích: Baby, Juniorů, Dospělých, Veteránů a Profi. Psi a feny zvlášť. Každý pes poběží 2 individuální běhy, vítězové jednotlivých kategorií (mimo Baby) poběží srovnávací běhy o určení absolutního vítěze.

Po ukončení soutěže je možno domluvit si další individuální či párové běhy.

Každý účastník obdrží pohár, hračku a vítězové další věcné ceny. Nejlepší amatér obdrží velký pohár a absolutní vítěz obdrží nádherný putovní pohár.

Pro příjem psů nezapomeňte očkovací průkaz!

Jak se k nám dostanete?

Šenov leží mezi Ostravou a Havířovem, hned u dálnice, která tato dvě města spojuje (je to pokračování ostravské ulice Rudná). Cvičiště leží  v části Šenov - Škrbeň, tedy ze směru od Ostravy na pravé straně dálnice. Nad cvičákem je vlaková zastávka "Šenov-Škrbeň", takže se sem dostanete rovněž vlakem. Odbočka na cvičák u železničního přejezdu bude značená šipkami.

ZDE JE MAPA: >>

GPS: 49°46'37.415"N, 18°22'13.905"E

Ztratíte-li se, volejte nahlas :O)) Tel: 774-137753, 775-290095

Připraveno je vynikající občerstvení - snídaně i oběd.

Informace najdete také na: http://www.dalmatinsou.wz.cz


24.04.2013

A máme zde další narozeniny - dnes slaví své 5. narozeniny naše miminka z vrhu

"I" Royal Hermelin!

(ICh., MultiCh. Almighty´s Gift Royal Hermelin & ICh., MultiCh. Beverly Angelia Royal Hermelin)

Všem našim štěňátkům posíláme hubánky :O))


15.04.2013

NVP Ostrava, 13.04.2013

Rozhodčí: Magdalena Musial, Polsko

ICh., MultiCh.,MultiJCh. Mylady Mona Lisa Royal Hermelin - třída vítězů, Výborná 1, CAC, Národní vítěz, CAC ČMKU

Uplynulý víkend opět patřil k těm náročnějším :O))

V sobotu NVP Ostrava, kam jsem přihlásila do třídy vítězů Monu Lisu, a v neděli NVP v Polsku, v Częstochové.

Přihlásit NVP Ostrava jsem dost váhala, protože bych s Monou Lisou ráda, kromě Grandšampióna ČR, udělala také šampióna ČMKU, na kterého má dobře našlápnuto, a protože potřebujeme ještě 2 x CACIB, užitečnější by pro nás byly spíše mezinárodní výstavy. Ale, jelikož to máme, coby kamenem dohodil, nakonec jsem tuto výstavu přihlásila. Zřejmě "někdo" celý týden čaroval woodoo (když u má psa na nic, tak pomohou alespoň čáry :O))), protože mne zpočátku týdne trápilo revma v obou kotnících a nemohla jsem chodit, natož běhat, což jsem za pomoci bylinek úspěšně zvládla, a pak mne v noci na sobotu chytla taková srdeční arytmie, že jsem chtěla volat sanitku. Protože jsem ale znamením hnusný a nezdolný Škorpión, před výstavou jsem nabrala síly a šla bojovat :O))

Posuzovala polská rozhodčí Magdalena Musial, která byla velice důkladná (dokonce šampiónce - ne té mé - našla na ocásku zálomek), ale také zbytečně velice hodná, a proto žádného dalmatina neocenila známkou velmi dobrý, přičemž zde adepti na tuto známku jednoznačně byli, ale místo toho dostali tituly res.CAC.. Také ve třídě mladých fen dostala titul CAJC fena ne nejlepší, ale nejlépe předvedená. Já osobně bych jí titul nezadala ... Ale tak to chodí.

Hermelínci a jejich potomci se na výstavě skvěle předvedli, všichni, kromě Aaxe, dostali známku výbornou, u našich odchovanců z vrhu "R" o pořadí rozhodovalo pouze předvedení. Bohužel, krásnému a milému Aaxovi of Dalmabeauty, synovi naši June Serendipity Royal Hermelin, se teda ani trochu nelíbila paní rozhodčí, ani její asistentka a ani vedoucí kruhu. Nikdo to nechápal, co se stalo, protože na tomto pejskovi by se dalo dříví štípat, ale co naplat. Takže zůstal neposouzený.

Naše Mylady Mona Lisa Royal Hermelin nakonec získala, kromě titulu CAC, také titul Národní vítěz a CAC ČMKU, je to její třetí Národní vítěz v řadě (na třech, po sobě jdoucích národních výstavách v ČR, u třech různých rozhodčích, získala titul Národní vítěz, byla tedy 3x po sobě nejlepší dospělou fenou v plemeni) . O BOBa nás porazil nádherný pejsek Atillio di Assonanza, což jsem kvitovala, protože jsem si stejně po divoké noci potřebovala odpočinout, a také snad z toho bylo zřejmé, že jsem si výstavu nekoupila, jak šířila po Facebooku jistá chuděra, která se svou ubohou fenou vyhraje jen tehdy, když to má pojištěné ...

Více fotek z NVP Ostrava najdete ZDE: >>


NVP Częstochowa, Polsko, 14.04.2013

Rozhodčí: Leszek Siejkowski, Polsko

MultiJCh. Phoenix´s Black Pearl Royal Hermelin - mezitřída, Výborná 1, CWC, BOS & BOB

a

ve věku 21 měsíců splnila podmínky pro udělení titulu

POLSKÝ ŠAMPIÓN

Na výstavu do polské Częstochové jsem jela přesto, že na podzim roku 2012, poté, co jsme výstaviště nemohly najít, jsem se zařekla, že tam už v životě nepojedu!

Vzhledem k tomu, že Evita potřebovala poslední titul CWC na Polského šampióna, nakonec jsem tuto výstavu přihlásila. Týden předtím byla sice národka v Zabrze, ale to by Evitě chyběl 1 den pro splnění titulu. Takže, Częstochová byla první možnou výstavou, na které Evita mohla splnit časový limit pro získání titulu Polský šampión, který je 6 měsíců a 1 den od získání prvního a posledního titulu CWC.

Posuzoval polský rozhodčí Leszek Siejkowski, kterého jsem vůbec neznala. Asi týden před výstavou jsem se od známé dozvěděla, že tento rozhodčí je znám tím, že pokud pes není na výstavě v konkurenci, tak nezadává tituly! Super! Evita je sama ve třídě, jediná fena v plemeni, konkurenci nám dělá jen pes, taky v mezitřídě. Ono je vždy lepší, když je nějaká konkurence, protože pak mí psi alespoň lépe vyniknou :O))

Nebylo mi po sobotě zrovna výborně, ale co, tak pojedeme. Vyrazila jsem, naštěstí, s dostatečným předstihem, a, i když jsem trasu měla projetou, stejně jsem při objížďkách dvakrát zakufrovala :O)) Takže jsem na výstaviště, opět, přiběhla na poslední chvíli. Před dalmatiny byli jen 3 psi dvou plemen. Náš konkurent pes nedorazil a ve mně byla malá dušička, že když se Evita rozhodčímu nebude zdát, tak, aby jí nemusel dát BOBa, tak jí nedá ani titul .... Což se stalo i u basetů, kteří byli před námi. Dvě feny ve dvou třídách a obě odešly s nepořízenou, BOB žádný ...

Tak, a teď jsme nastoupily my. Rozhodčí byl zřejmě rád, že konečně přišel někdo, kdo se hezky vystavoval (myslím tím samozřejmě Evitu :O)) ), takže naší malé holčičce zadal všechny tituly, tedy CWC, Nejlepší fena v plemeni a Vítěz plemene - BOB. Na závěrečky jsem nečekala, vydyndala jsem od organizátorů pohár, a fičela domů. V době, kdy začínaly závěrečky, jsem už ležela v postýlce s naší novopečenou šampiónkou :O))


11.04.2013

Dnešního dne byly spuštěny přihlášky na coursingový závod dalmatinů pod názvem:

Royal Hermelin Cup 2013

- o putovní pohár chovatelské stanice Royal Hermelin

který se bude konat na kynologickém cvičišti ZKO Šenov dne

08.05.2013

O přihlášky si můžete požádat na e-mailu:

dalmatinsou@seznam.cz

Informace najdete na: http://www.dalmatinsou.wz.cz


I duben je narozeninový, takže dne 04.04.2013 oslavili své 6. narozeniny naši odchovanci z vrhu "C" Royal Hermelin, a s nimi i mamina aktuálního vrhu "S" Royal Hermelin - Cassiopeia Princess Royal Hermelin,

Cassiopeia Princess Royal Hermelin

dne 09.04.2013 oslavili své 6. narozeniny naši odchovanci z vrhu "D" Royal Hermelin

Dream´s DéJaVú Royal Hermelin

a dne 10.04.2013 oslavil své 3. narozeniny náš Murphy - F´Murphy´s Law of Wolfcubs.

F´Murphy´s Law of Wolfcubs

Všem oslavencům gratulujeme!


Poslední dvě fenečky z vrhu "S" Royal Hermelin hledají nové páníčky!

Sumatra Princess & Swan Solvegia Royal Hermelin


01.04.2013

Tak toto není Apríl, ale letošní bílé Velikonoce!

V neděli za půl dne nasněžilo přes 40 cm sněhu! Už ani našim puntíkům se to nelíbí ...

Více fotek najdete ZDE: >>


Ještě štěstí, že mám disciplinované feny, které mají krycí dny v období, že to nepřináší komplikace :O))

Na Velký pátek nakryl švýcarský pes Mickey naši Čokoládu. Nedokážu si představit cestování o dva dny později!

Pokud vše dobře dopadne, štěňata ze spojení

F´Man in the Mirror of Wolfcubs & Chantall´s Chocolate Royal Hermelin

by se měla narodit koncem května 2013, k odběru budou v červenci 2013. Jedná se o jedinečné spojení. Zájemci o tato velice cenná štěňata na chov se mohou informovat již nyní.

Více fotek z krytí najdete ZDE: >>


26.03.2013

 

Nejnovější fotky našich holčiček z vrhu "S" Royal Hermelin najdete ZDE: >>

Ještě máme 3 volné!


21.03.2013

Tak, máme první jarní den, tedy kalendářní, ten astronomický byl včera. Ty tři týdny od poslední aktualizace uletěly jako vítr, pořád se něco děje a pořád je co dělat ....

Stále máme v nabídce ještě 3 naše puntíkaté holčičky, a to Swan Solvegia, Sumatra Princess a Semirade Sunflower.

Více informací o vrhu a volných štěňatech najdete ZDE: >>

Nejlépe ale bude se poinformovat na tel. čísle 774-137753. Byla bych velice ráda, aby volali pouze vážní zájemci!


V těchto dnech se nám roztrhl pytel s narozeninami! Dne 22.03.2013 oslaví své 1. narozeniny štěňata z vrhu "R" Royal Hermelin, dne 23.03.2013 dovrší 8. let vrh "A" Royal Hermelin a vstoupí do veteránského věku, a dne 25.03.2013 oslaví své 3. narozeniny štěňata z vrhu "M" Royal Hermelin!

Všem našim odchovancům přeji hodně zdraví, milující páníčky a jejich páníčky prosím, aby mi zaslali nějaké aktuální fotky a zprávičky o našich Hermelíncích! Děkuji!


"R" Royal Hermelin, *22.03.2012  >>

Ch. E´Lucius Malfoy of Wolfcubs & Jasmine Jordana Royal Hermelin


"A" Royal Hermelin, *23.03.2005  >>

ICh., MultiCh. Hollywood´s  Dream Raul & MultiCh. Lawenda Loris Uśmiech Dalmacji


"M" Royal Hermelin, *25.03.2010  >>

Luzifer vom Gramzower Kloster & ICh., MultiCh. Beverly Angelia Royal Hermelin


A aby toho nebylo dost, tak své narozeniny rovněž oslavili potomci našeho Frankieho - Hollywood´s Dream Raul!

Vrh "D" Trzy Źywioly, nar. 03.03.2005, chovatelky Teresy Janické z Polska.

Dream´s Deneb Trzy Źywioly, majitel Tomáš Oslizlok, ch.st. Magic Sapphire

Vrh "A" Clair de Lune, nar. 18.03.2010, chovatelky Jany Smržové, ch.st. Clair de Lune

Almond Eye Clair de Lune, majitelka Lucie Kolaříková, >>


MVP Katowice, Polsko, 15.03.2013

Rozhodčí: Miroslav Źidar, Slovinsko

MultiJCh. Phoenix´s Black Pearl Royal Hermelin - mezitřída, Výborná 1, CWC


28.02.2013

 

Dne 27.02.2013 oslavila své 4. narozeniny naše štěňata z vrhu "K" Royal Hermelin

a

štěňatům z vrhu "S" Royal Hermelin byly přesně 2 měsíce!

Maminka obou těchto vrhů Kejsinka jim tímto přeje vše nejlepší!

 

 

a k přání se také připojují:

strejda Benny (ICh., MultiCh. Almighty´s Gift Royal Hermelin) a děda Frankie (ICh., MultiCh. Hollywood´s Dream Raul),


babička Chantall (ICh., MultiCh. Venise Venus du Domaine Belle Rose) a teta Evita (MultiJCh. Phoenix´s Black Pearl Royal Hermelin),


tety Mona (ICh., MultiCh., MultiJCh. Mylady Mona Lisa Royal Hermelin) a Andělka (ICh., MultiCh. Beverly Angelia Royal Hermelin)

a

teta Čokoláda (ICh., MultiCh. Chantall´s Chocolate Royal Hermelin)

 


18.02.2013

Více informací o vrhu a volných štěňatech najdete ZDE: >>

Více fotek našich holčiček a jejich rodičů najdete ZDE: >>

Pokud jste si nevybrali z našich holčiček z vrhu "S" Royal Hermelin nebo chcete pejska, máte možnost již nyní učinit rezervaci Vašeho budoucího kamaráda z vrhů "T" a "U" Royal Hermelin.

Štěňata z těchto vrhů by měla být k odběru během června - července 2013.

Neváhejte, protože z těchto vrhů mám již nyní zarezervováno 7 štěňat!

Více informací na +420-774-137753


12.02.2013

Fotky štěňat z vrhu "S" Royal Hermelin ve věku 6 týdnů:

Více informací o vrhu "S" najdete ZDE: >>


04.02.2013

100 + 28 nejnovějších fotek našich štěňat ve věku 5 týdnů najdete ZDE: >>


 

Duo CACIB Brno, 02. + 03.02.2013

Rozhodčí:

Aleksander SKRZYŃSKI, Polsko

Kirsi NIEMINEN, Finsko

ICh., MultiCh., MultiJCh. Mylady Mona Lisa Royal Hermelin - třída šampiónů

Sobota: Výborná 2, res.CAC, res. CACIB

Neděle: Výborná 1, CAC

a

 za 4 absolvované výstavy splnila podmínky pro udělení titulu

ČESKÝ ŠAMPIÓN!

Reportáž bude zveřejněná později... Nicméně, některé "ctihodné chovatelky" nezklamaly a opět potvrdily, že fair play je pro ně neznámý pojem :O))

Pár fotek z výstavy najdete ZDE: >>


Na výstavu do Brna nás přišla navštívit naše odchovankyně

REGINA ROXANA ROYAL HERMELIN

Více fotek najdete ZDE: >>


Výstavy Duo CACIB se zúčastnila naše odchovankyně

QUIET PALOMA ROYAL HERMELIN,

která byla na výstavě poprvé, líbila se a v silné konkurenci získala ocenění VÝBORNÁ!

Gratulujeme!

Více fotek najdete ZDE: >>


01.02.2013

Nejnovější informace a fotky vrhu "S" Royal Hermelin ve věku 5 týdnů  najdete ZDE: >>


23.01.2013

Nejnovější informace a fotky vrhu "S" Royal Hermelin najdete ZDE: >>

 a na

RAJČETI: >>


11.01.2013

Nejnovější informace a fotky vrhu "S" Royal Hermelin najdete ZDE: >>


08.01.2013

 

NVP Brno, 05.01.2013

Rozhodčí: Janusz OPARA, Polsko

ICh., MultiCh., MultiJCh. Mylady Mona Lisa Royal Hermelin - třída vítězů, V1, CAC, Národní vítěz, CAC ČMKU


Letošní "Hanácká národní výstava psů" se konala již po osmé. Podruhé v Brně. Za naše barvy se zúčastnila Mona Lisa, která se stala nejlepší fenou plemene a získala tituly Výborná 1, CAC, Národní vítěz a CAC ČMKU. Titul vítěz plemene jí unikl jen o vlásek, protože v běhu si chtěla z koberce něco vzít a stahovací vodítko ji rozkašlalo, takže BOBa dostal veterán, kterému to přejeme. My stejně museli utíkat domů za miminky, takže bychom na závěrečky nečekali.

Za Royal Hermelin se výstavy zúčastnili další dva naši odchovanci - ve třídě mladých pejsek Richelieu Cardinal Royal Hermelin (*22.03.2012) a ve třídě otevřené pejsek King of Hearts Royal Hermelin (*27.02.2009). Oba dopadli výborně.

Richelieu Cardinal byl na své první výstavě a ze tří mladých pejsků se umístil druhý. Konkurence mladých pejsků byla zajímavá, všichni tři byli totiž "naši". Na prvním místě s titulem CAJC se umístil pejsek Anthony Royal Felicity, syn naší odchovankyně Ch. Iowa Idunna Royal Hermelin, druhý se známkou výborný byl Richelieu Cardinal Royal Hermelin a třetí byl jeho bratranec, syn ICh., MultiCh. June Serendipity Royal Hermelin, nádherný pejsek Aax of Dalmabeauty, který získal rovněž známku výborný. Všichni tři mlaďoši byli velice vyrovnaní, o umístění rozhodovalo pouze jejich předvedení.

King of Hearts Royal Hermelin byl rovněž na své první (a poslední) výstavě ve třídě dospělých, potřeboval ji pouze kvůli zařazení do chovu. Umístil se na třetím místě se známkou "výborný". Bonitaci absolvoval v listopadu 2012, takže nyní již splnil podmínky pro zařazení do chovu. King je velice šťastný pejsek, který žije ve vynikající rodině. To, že nebude jezdit po výstavách, mu na jeho kvalitách nijak neubírá.

Ve třídě mladých fen se utkaly rovněž naše vnučky - černě tečkovaná fenka Angela of Dalmabeauty a hnědě tečkovaná fenka Akira Royal Felicity. Obě získaly známku "výborná" a vyhrála Angela, která tímto splnila podmínky pro udělení titulů Český Junior šampión a Junior šampión Dalmatin klubu ČR. V konkurenci s pejskem Anthony Royal Felicity získala navíc ještě titul Nejlepší mladý - BOJ. Gratulujeme!

Další naše vnučka - JCh. Arlin of Dalmabeauty, při svém prvním startu v otevřené třídě získala ocenění výborná 2, rec. CAC. Gratulujeme!


King of Hearts Royal Hermelin

*27.02.2009

(ICh., MultiCh. Funky Faun Royal Hermelin & Ch., JCh. Cassiopeia Princess Royal Hermelin)

černě tečkovaný, BAER bil+, plnochrupý, chovný, výborný

Více fotek: >>


Richelieu Cardinal Royal Hermelin

*22.03.2012

(Ch. E´Lucius Malfoy of Wolfcubs & Jasmine Jordana Royal Hermelin)

černě tečkovaný, plnochrupý, výborný

Více fotek: >>


Ramon Raymond Royal Hermelin

*22.03.2012

(Ch. E´Lucius Malfoy of Wolfcubs & Jasmine Jordana Royal Hermelin)


03.01.2013

Máme štěňata! Dne 27.12.2012 se nám narodilo 9 holčiček z vrhu "S" Royal Hermelin!

Pokud máte zájem, neváhejte a rezervujte si své vytoužené štěně dalmatina již nyní!

Odběr štěňat od 15.02.2013. Informace na tel: +420-774-137753

Více informací o vrhu najdete ZDE: >>


Dne 03.01.2013 oslaví své 6. narozeniny štěňata z vrhu "H" Royal Hermelin!

Gratulujeme!


Novinky z roku 2012 najdete ZDE: >>